Om kirken

Der ligger lidt nord for Vojens på den jyske højderyg en lille, gammel og hvidkalket kirke. Det er een af de ældste i Haderslev stift.

Hertil har mennesker igennem 1000 år og i utallige generationer "sognet". Her er man kommet, når børnene skulle døbes, og når de skulle konfirmeres. Her er der ud over søndagens gudstjenester holdt så mange bryllupper og begravelser, at man kan mærke traditionerne drive ned ad kirkens gamle, tykke og skæve vægge.

"De små grå" fra Jegerup er omtrent føleligt tilstede i den kirke, som vi har arvet efter dem. Omkring år 1150 byggede de ovenpå en endnu ældre kirke en kirke midt i det, der var deres sogn. Rundt om kirken, sidst udvidet i 1979 med en ny afdeling, ligger kirkegården.

Vi samles stadig til gudstjeneste, dåb, konfirmation, vielse og begravelse i kirken, og vi passer godt på den arv, "de små grå" har overladt os.